De Syddansk Universiteit (SDU) in Denemarken werkt aan een project met drones die helpen bij de strijd tegen insecten. De drones brengen lieveheersbeestjes en mijten naar het gewas waar deze insecten de schadelijke insecten kunnen opeten.

Natuurlijke vijand

De universiteit in Denemarken werkt aan een nieuwe manier om gewas te beschermen en maakt daarbij gebruik van drones. De onbemande luchtvaartuigen moeten de natuurlijke vijanden van schadelijke insecten op specifieke plekken op het gewas brengen. Met behulp van drones kan dit op grote schaal worden toegepast waardoor er minder chemische middelen gebruikt hoeven te worden.

Bestrijding

De drone vervoert insecten als mijten en lieveheersbeestjes op een beschermde manier waardoor deze niet opgegeten worden door vogels. Deze nieuwe manier van gewasbescherming is een belangrijke stap voor bestrijding in open lucht.

Deense Universiteit start project gewasbescherming met drones

Grotere schaal

Op dit moment is deze vorm van biologische gewasbescherming alleen mogelijk in kassen. Het EcoDrone Project maakt het biologisch teelten ook op grotere schaal mogelijk. In eerste instantie test de SDU de drones in aardbeien, boomgaarden en kerstbomen. In de toekomst zullen de drones ook grote maïspercelen aan kunnen.

EcoDrone Project

Het project onder leiding van de Syddansk Universiteit wordt gesteund door elf bedrijven en organisaties. De EcoDrone zal het biologisch teelten gemakkelijker maken en dat betekent lagere prijzen en de sector kan voldoen aan de stijgende vraag naar biologische producten.

Deense Universiteit start project gewasbescherming met drones

0 Reacties

    Plaats een reactie